DIENSTEN


Ondernemingen zijn continu aan verandering onderhevig. Of het nu gaat om een beoogde netwerkherziening, bedrijfsexpansie, verhuizingstrajecten of verbetering van de netwerkbeveiliging, Questis biedt een onafhankelijk klantgericht advies. Ieder bedrijf heeft immers andere wensen en behoeften waardoor standaardoplossingen zelden het antwoord zijn.


Questis biedt maatwerk op het gebied van:Netwerkbeveiliging

Er is steeds meer behoefte aan interne- en externe gegevensuitwisseling. Denk hierbij aan toenemende communicatie via internet, thuiswerkplekken en de mogelijkheid om via 'bring-your-own-device' oplossingen toegang tot uw bestanden, agenda en email te krijgen. Hierbij komen echter een aantal gevaren om de hoek kijken.

Wij stelen door middel van een Security Audit graag voor u vast wat de beveiligingsrisico’s zijn met betrekking tot uw netwerk en biedt hiervoor een passende oplossing, welke uiteraard op vakkundige wijze uitgevoerd kan worden.Netwerkontwerp & Infrastructuur

Een doordachte infrastructuur staat aan de basis van optimale netwerkcommunicatie. Hierdoor wordt stabiliteit geboden, prestaties gewaarborgd en zijn toekomstige uitbreidingen eenvoudig mogelijk.

We verzorgen de opzet en uitvoering van een professioneel netwerkontwerp, afgestemd op uw specifieke situatie en mogelijke toekomstige wensen.Netwerkanalyse

Ondanks efficiënt systeembeheer bestaat de mogelijkheid dat bedrijfsprocessen niet volgens verwachting verlopen of zelfs stagneren. De oorzaak hiervan is vaak gerelateerd aan onderliggende netwerkproblemen.

Om hierin inzicht te geven kan Questis een netwerkanalyse uitvoeren. Hierbij wordt uw huidige automatiseringsomgeving geïnventariseerd en doorgelicht, waarna een rapport wordt samengesteld met de vastgestelde risico’s, verbeterpunten en kansen.Ondersteuning van netwerkbeheer
Om de continuïteit van uw bedrijf te waarborgen is het zaak dat uw automatisering optimaal functioneert. Wij kunnen uw beheerders adviseren/ondersteunen op gebieden waar specialistische kennis voor nodig is.

Tevens kan ervoor gezorgd worden dat uw (afdeling) netwerkbeheer up-to-date blijft, door middel van een klantgerichte opleiding of instructie waarbij de focus op de bij u aanwezige systemen ligt. Denk hierbij o.a. aan het beheer van infrastructuur en netwerkbeveiliging.

Ervaring
Questis heeft ruime ervaring op het gebied van onderstaande systemen, software en appliances.


  • Cisco Nexus datacenter infra
  • Cisco Routers, Switches en Firewalls
  • Fortinet Firewalls en Management-devices
  • Juniper Firewalls, VPN Servers en Management-devices
  • TippingPoint IPS Systemen
  • Nominum DNS en DHCP oplossingen
  • F5 Loadbalancers
  • Radware Loadbalancers